sobota 5. června 2010

Červencové dobrodružství v Asii ... Asian adventure in July

Mnoho lidí se mě ptalo, kam to vlastně jedu a co tam budu dělat? Pokusím se tedy odpovědět.

V Jižní Koreji, resp. Seoulu, se účastním tzv. letní školy, kterou pořádá Univerzita v Seoulu. Jedná se o výměnný program mezi univerzitami z celého světa a celé dobrodružství potrvá 5 týdnů (od 24.6.2010 do 31.7.2010).

Jak z názvu akce vyplývá, jedná se o "školu", a tudíž si musí každý účastník zapsat dva předměty, které je povinen absolvovat a zakončit zkouškou. V mém případě se jedná o předměty Základy korejského jazyka a Mechaniku pevných těles. Na základy korejštiny se skutečně těším, sama jsem zvědavá, kolik se dá za pět týdnů naučit :)

A protože název akce obsahuje i slovo "letní", v programu lze nalézt také mnoho výletů a jiných aktivit jako je například kurz taekwonda nebo hrnčířství. Součástí projektu je i čtyřdenní výlet - v mém případě výlet do měst Jižní Koreje (Gyeongju a Andong).

Více informací o letní škole v Seoulu lze nalézt zde.

Letní školou ovšem dobrodružství v Asii nekončí. Další destinací na cestě za dobrodružstvím je týden v Japonsku, kam jsem dostala pozvánku od mé trenérky gymnastiky z dětství, která tam pracuje již delší dobu. Tato nabídka prostě nešla odmítnout a já ji chci za to poděkovat - děkuji Wendy!




Many people asked me where I'm actually going to and what I'm going to do there. Let me try to answer.

In South Korea, respectively in Seoul, I am going to attend so-called International Summer School organized by University of Seoul. It is an exchange program between universities from around the world and whole adventure takes for 5 weeks (June 24, 2010 to July 31, 2010). 

As the name of the event contains a word "school", it means that each participant must enroll two subjects that are required to complete by passing final exams. In my case, I have been enrolled in Beginning Korean language  and Solid Mechanics courses. I am really looking forward to learn Korean language, especially I wonder how much I can learn in five weeks :) 

However, the event name contains also the word "summer" and that means the program consists of many trips and other activities as well such as taekwondo or making pottery course. The project also includes a four-day trip - in my case a trip to the cities of South Korea (Gyeongju and Andong).

More information about summer school in Seoul can be found here.

Asian adventure does not end with summer school. Another destinations for adventure is Japan where I received an invitation from my childhood gymnastics coach. It was impossible to reject this offer and I wish to thank for it -  thank you Wendy!

Žádné komentáře:

Okomentovat