neděle 27. června 2010

První den ve znamení fotbalu

Je sobota a od 11 hodin večer místního času hrají korejci osmifinále proti Uruquay. Korejci fotbalem žijí, každý zápas promítají v centru na obří plátna v neskutečné kvalitě. Pokaždé, když padne gól, odpálí ohňostroj ... pro všechny je to velká událost, tak jsme se i my rozhodli vyrazit do centra na fotbal.

Sraz byl určen na 5 hodin odpoledne, protože cesta metrem trvá přes hodinu. Cestou jsme nakoupili jídlo (smažené kuře a pizzu) a spousty piva. Všude na ulicích se prodávala červená trička, svítící rohy, vlajky, trubky, vuvuzely, prostě všechno, co k fotbalu patří. V novinách vycházely transparenty s nápisy ve smyslu "vykopeme uruquay".

Na místo jsme dorazili asi za hodiny a půl, už se pomalu začínalo stmívat, rozložili jsme noviny na zemi, udělali si piknik a sledovali hudební představení na velkých plátnech. Pro mě bylo překvapení, že na takové akci vystupují nejlepší korejští zpěváci a zpěvačky. Byl to vskutku zážitek.

V 11 večer začal fotbal, všichni jsme fandili, co to šlo. Pokaždé, když se korejec dostal k míči, vypuknul obrovský jásot. Potom padl první gól a všichni zůstali sedět jak opaření, ale nikdo nevstal a neodešel.

Když korea vyrovnala, propukla neuvěřitelná oslava, všichni jásali a objímali se.

Korea nakonec prohrála, všichni se ale pokojně zvedli a začali po sobě uklízet, všechny odpadky naházely do pytlů a odnesli ke kontejnerům.

Dokonce jsem se naučila první korejskou větu, která zní  v překladu "Korea, do toho!"

Fotografie z akce opět v pravém menu.

Žádné komentáře:

Okomentovat